Dobro došli na www.tuzlasport.com!

Četvrtak, 14 Novembar 2019
Bosnian Albanian Arabic English French German Italian Macedonian Slovenian Spanish Turkish

Damir Cipurković nije više trener Labudica

damir cipurkovic ozrk jedinstvoDamir Cipurković u drugom dijelu sezone neće voditi rukometašice Jedinstva AtlasRelaxa, saznaje Fena.

Uprava kluba i trener Cipurković dogovorili su sporazumni prekid saradnje.

"Teško je bilo uskladiti moje obaveze na radnom mjestu s onima u klubu. Ekipa će sigurno biti izmijenjena u nastavku sezone, pa me i to učvrstilo u stavu da se posvetim isključivo mojim radnim i životnim obavezama", izjavio je Cipurković za Fenu.

Predsjednik Skupštine Zvjezdan Karadžin izjavio je da se članovi uprave zahvaljuju Cipurkoviću na dosadašnjem radu.

"Cipurković ima problema s usklađivanjem radnih obaveza u Solani s trenerskim u klubu, a osim toga ima i zdravstvenih problema. Sve smo to uvažili, kao što je i Cipurković uvažio neke naše poteškoće. Naši ciljevi u nastavku sezone su reducirani na to da zadržimo drugu poziciju i pokušamo se plasirati u finale Kupa BiH", istakao je Karadžin.

U klubu navode da ima poteškoća i s finansiranjem, kakve imaju mnogi klubovi u BiH. Više će se  bazirati na domaćim igračicama i onima koje su igrama opravdale dolazak u klub.

Prije nekoliko dana sporazumno je raskinuta saradnja s Ivanom Rajković i Ivanom Sikimić.

Do daljeg, ekipu Jedinstva AtlasRelaxa vodit će Cipurkovićev asistent Elmir Grabčanović, a pomagat će mu Zalkida Suhi i Nermina Kušmić – Jogunčić.

TuzlaSport / agencije