Dobro došli na www.tuzlasport.com!

Četvrtak, 14 Novembar 2019
Bosnian Albanian Arabic English French German Italian Macedonian Slovenian Spanish Turkish

Stonoteniseri Kreka-Edelexa: Uspjesi na tri strane

stoni tenis ilustracija 212Igrači kao i Uprava Stonoteniskog kluba "Kreka-Edelex" Tuzla prošloga vikenda imali su mnogo posla. Stonoteniska borba vodila se na 3 različita fronta ovog vikenda.

Seniorska ekipa Stonoteniskog kluba "Kreka-Edelex" Tuzla, koja je inače član Premijer lige Bosne i Hercegovine, igrala je u sljedećem sastavu: Ivanek Vladimir, Gutić Edin i Hanić Mirza.

Prvi meč ekipa Stonoteniskog kluba "Kreka-Edelex" Tuzla igrala je protiv ekipe STK "Bosna" iz Sarajeva. Meč je završen rezultatom 4-2 u korist Stonoteniskog kluba "Kreka-Edelex" Tuzla.

Drugi meč Stonoteniski klub "Kreka-Edelex" Tuzla igrao je protiv Stonoteniskog kluba "Mladost" Zenica. Potrebno je naglasiti da se ekipa iz Zenice nalazi u samom vrhu Premijer lige BiH, te se bore za naslov prvaka države. Konačan rezultat iznosio je 4-3 u korist ekipe STK "Mladost" Zenica.

Druga stonoteniska borba se odvijala u Tuzli, gdje je ženska seniorska ekipa Stonoteniskog kluba "Kreka-Edelex" bila domaćin Stonoteniskom klubu "HT Eronet" Mostar. Stonoteniski klub "Kreka-Edelex" Tuzla igrao je u sledećem sastavu: Kerkez Dragana, Fazlić Amina i Lovrić Ema.

Iako je riječ o zaista mladim igračicama, one su pokazale izvanrednu igru. Rezultat meča je 4-1 je za Stonoteniski klub "Kreka-Edelex" Tuzla.

Proteklog vikenda se igrao Peti turnus Prve lige Federacije u Mostaru, gdje Stonoteniski klub "Kreka Edelex" Tuzla takođre ima svog predstavnika.

Naša ekipa je postigla sledeće rezultate:

STK Brotnjo-STK "Kreka-Edelex II", rezultat je bio 3-0 u korist ekipe STK "Brotnjo".

STK "Kreka-Edelex II" - STK "Žepče", rezultat je bio 3-0 u korist ekipe STK "Kreka-Edelex II".

STK "Doboj Istok" - STK "Kreka-Edelex II", rezultat je bio 3-1 u korist STK "Doboj Istok".

Budući da je ovo bio veoma težak i zahtjevan vikend, Uprava Stonoteniskog kluba "Kreka-Edelex" Tuzla, kao i sami igrači su veoma zadovoljni postignutim rezultatima.

TuzlaSport / izvor: Tuzlarije