Dobro došli na www.tuzlasport.com!

Četvrtak, 14 Novembar 2019
Bosnian Albanian Arabic English French German Italian Macedonian Slovenian Spanish Turkish

Foto / Turnir 'Bedri Limani' premašio očekivanja i organizatora i učesnika, pobjednik turnira FC Salines Tuzla

turnir bedri limani xx1Od 17. do 21.januara Tuzla je bila domaćin velikog malonogometnog događaja – IV otvorenog prvenstva grada, odnosno turnira 'Bedri Limani'. Ovaj turnir je prevazišao ranije održavane, a sama činjenica da je zbog kategorija i broja učesnika trajao pet dana govori o tome kako je organizator MNK Bosna Kompred Tuzla ispunio očekivanja i na najbolji način odgovorio svim zahtjevima koje sa sobom nosi ovako masovno tamičenje sa 1200 takmičara i 89 ekipa.

Ove godine najbolji malonogometaši iz regije takmičili su se u osam kategorija i to: seniori, veterani, juniori, 2003/04, 2005/06, 2007/08, 2009/10, 2011 i mlađi.

Pobjednik turnira u kategoriji seniora bila je ekipa FC Salines Tuzla koji su u finalu savladali ekipu Slastičarne Bosna. Susret je u regularnom vremenu okončan rezultatom 2:2, a nakon izvođenja penala konačan rezultat je glasio 7:5.

Kako navodi organizator, izuzetno su zadovoljni učinjenim, a trud koji su uložili u organizaciju turnira se i više nego isplatio. "Od učesnika turnira smo dobili mnoge pohvale i ponosni smo na doprinos koji smo dali kako promociji ovog sporta tako i našeg grada i lokalne zajednice. Riječi trenera viceprvaka BiH u futsalu najbolje govore o učinjenom, a radi se o tome da do sada niti jedna futsal utakmica nije prenošena u direktnom terminu, kao što je bio slučaj sa velikom finalnom utakmicom našeg turnira. Da ne bude da se samo hvalimo, imali smo i niz primjedbi na satnicu održavanja pojedinih utakmica, ali obzirom na broj učesnika i prijavljenih ekipa mislimo da bi se to svakom moglo desiti. Tu smo da uvažimo sugestije i tuđe primjedbe, a sve kako bi iduće godine turnir u našoj organizaciji bio još bolji, kvalitetniji, masovniji!", navode iz MNK Bosna Kompred Tuzla.

turnir bedri limani fc salines

turnir bedri limani xx4

turnir bedri limani xx2

turnir bedri limani xx8

turnir bedri limani xx

turnir bedri limani xx7

turnir bedri limani xx6

 turnir bedri limani xx5

TuzlaSport