Dobro došli na www.tuzlasport.com!

Utorak, 16 Juli 2019
Bosnian Albanian Arabic English French German Italian Macedonian Slovenian Spanish Turkish

(FOTO) Na Tušnju održano Prvenstvo u atletici za osobe sa posebnim potrebama

kraljica sporta i sa nama naslovnaJučer je na stadionu Tušanj održano Prvenstvo u atletici za osobe sa posebenim potrebama pod nazivom 'KRALJICA SPORTA I SA NAMA', koje je okupilo preko 220 osoba sa posebnim potrebama, iz 30-tak klubova.

Organizator, klub specijalnih sportova Tuzla je posljednjih nekoliko mjeseci intezivno radio na organizaciji ove manifestacije, ali jedino čega su se pribojavali su vremenski (ne)prilike, ali je i vrijeme išlo 'na ruku' organizatora bez obzira što su bili najavljeni pljuskovi.

Da je ovo jedna velika manifestacija, koja je postala tradicionalna u gradu Tuzli, pokazali su i brojni pokrovitelji, sponzori, ali i veliki pjevač velikog srca, pobjednik Zvjezde Granda Mirza Selimović, koji je sa takmičarima i otpjevao nekoliko pjesama. Pored njih imali smo i vrhunske sportiste ovog grada Zlatan Saračević, Maral Lakić, Merima Softić, Trle Hajrudin, Nađa Avdibašić-Vukadinović i drugi.

Gostima i takmičarima se ispred organizatora obratio Dario Matić, koji je istakao da je KSS TUZLA redovni organizator prvenstava za osobe sa posebnim potrebama i bez obzira na sve, da će ovaj Klub ovakve manifestacije i u budućnosti organizovati. Ispred Općine Tuzla srdačno se obratio Vedran Lakić koji je bio oduševljen organizacijom. Takmičenje je svečano otvorila Ministrica Ministarstva za rad, socijalnu politiku i povratak TK-a Meliha Bijedić.

Najuspješniji su bili takmičari iz domaćeg Kluba koji su ujedno bili i najmasovniji na ovom Prvenstvu.

kraljica sporta i sa nama 01

kraljica sporta i sa nama 02

kraljica sporta i sa nama 03

(Tuzla Sport)