Dobro došli na www.tuzlasport.com!

Četvrtak, 14 Novembar 2019
Bosnian Albanian Arabic English French German Italian Macedonian Slovenian Spanish Turkish

Veliko priznanje za tuzlanskog 'Zmaja': Trle Hajrudin najtrofejniji bh. biciklista svih vremena

trle hajrudin sa matijom i mHajrudin Trle i zvanično je najtrofejniji bosanskohercegovački biciklista svih vremena. Priznanje koje je potvrdilo uspješne 44 godine aktivnog bavljenja biciklizmom uslijedilo je danas od strane Biciklističkog saveza BiH, a povodom velikog sportskog događaja – biciklističke trke Grand Prix Sarajevo.

Priznanje za najtrofejnijeg bh. biciklistu Trletu je dodijeljeno u prisustvu velikih imena biciklizma, među kojima su dosadašnji pobjednici Tour de France-a, direktor Tour de France, ambasadora Francuske i njegove supruge koja je 12 puta bila svjetski prvak u biciklizmu, kao i drugih uspješnih biciklista i zvanica na do sada najvećoj biciklističkoj manifestaciji u Bosni i Hercegovini.

"Velika mi je čast danas ukazana ovim priznanjem, koje sam dobio u društvu velikih biciklista. Uvijek sam se trudio dati sve od sebe, pa tako i danas. Čak i nakon 44 godine aktivnog bavljenja biciklizmom, taj sport je još uvijek moj proiritet a medalje neće nedostajati ni u budućnosti", kazao je Trle.

Sigurni smo da je današnje priznanje za najtrofejnijeg biciklistu Bosne i Hercegovine vanvremensko, i da će dugo vremena potrajati dok neki biciklista ne naniže sve uspjehe koje je do sada ostvario Hajrudin Trle. A pred njim uspjesi još uvijek čekaju da budu ostvareni – kako od Svjetskog prvenstva za veterane, na kome je Trle jedini predstavnik naše države već godinama, tako i na trkama u BiH i regionu i šire, gdje će tuzlanski 'Zmaj' još, nadamo se - dugo, blistati.

trle hajrudin sarajevo gp uci pobjednicijpg

trle hajrudin medalje 01

trle hajrudin medalje 02

 

(Tuzla Sport)

 

Napomena: Ukoliko želite biti redovno informisani o sadržajima Tuzla Sport, podržite nas Vašim like-om na naš FB Fanpage. Hvala!

 

Podržite nas like-om na Fan Page!