Dobro došli na www.tuzlasport.com!

Četvrtak, 14 Novembar 2019
Bosnian Albanian Arabic English French German Italian Macedonian Slovenian Spanish Turkish

Pred Zmajevima nova sezona: Zastupljeni vozači u svim takmičarskim kategorijama

bk zmaj od bosne 2017 gracanicaBK Zmaj od Bosne u predstojeću sezonu ulazi sa 17 takmičara, te će biti zastupljeni u svim takmičarskim kategorijama, od mladih pjetlića pa do mastersa veterana. Trenutno su u klubu aktuelne pripreme za sezonu koja je pred njima, kako bi i ove godine pokazali najbolje od biciklizma i ponovili uspjeh ostvaren u protekloj sezoni, kao i onima ranije.

"Od juniora Huseina Selimovića i Save Milovanovića očekujemo najviše u predstojećoj sezoni, oni su naše velike nade i dosadašnja očekivanja su ispunili, a sigurni smo da će i u ovoj donijeti mnoge medalje i dati veliki doprinos rezultatima Kluba", ističe trener Zmajeva Hajrudin Trle, te dodaje:

"Pored juniorskog dvojca, takođe polažemo velike nade u Mehidić Almira, kome je ovo prva godina u kategoriji U-23, zatim u kadeta Osmana Čorića te mlađeg kadeta Mehmedović Kenana. Tu je i naša Tijana Beha, od koje isto tako mnogo očekujemo. Takođe, i ostali takmičari će, sigurni smo, dati sve od sebe kako bi Klub postigao što bolji rezultat. Mi smo tu da vozačima obezbijedimo podršku a želio bih se ovom prilikom zahvaliti našim starijim vozačima, koji uglavnom sami finansiraju svoje učešće na takmičarskoj sceni i na taj način, pored rezultata, mnogo doprinose Zmaju od Bosne.

Obzirom da brojimo veliki broj članova, a da je finansijska podrška jako oskudna, primorani smo sve pripreme za iduću sezonu obaviti u Tuzli, a nadamo se da će se situacija po tom pitanju ove godine popraviti te da ćemo uspjeti odgovoriti učešćem na trkama kao i organizacijom dvije naše međunarodne trke koje se voze tradicionalno u maju i avgustu. Dakle, očekujemo podršku od svih institucija koje su nadležne za finansiranje sporta, a koje naše rezultate dobro poznaju.

Već u martu počinje sezona prvim trkama na kojima ćemo, kao i onim koje će uslijediti kasnije, naravno kao i uvijek dati sve od sebe da ostvarimo dobre rezultate. Želim da se zahvalim svima koji su nas podržavali prethodnih godina, a naročito upravi kluba na čelu sa Nedžadom Aščerićem čiji je doprinos radu i uspjehu kluba nemjerljiv, a mi kao Klub ćemo sigurno opravdati povjerenje svima onima koji nam ga ukažu", zaključio je Hajrudin Trle, trener BK Zmaj od Bosne Tuzla.

TuzlaSport