Dobro došli na www.tuzlasport.com!

Četvrtak, 5 Decembar 2019
Bosnian Albanian Arabic English French German Italian Macedonian Slovenian Spanish Turkish

OK Sloboda Volley Team na turniru u Odžaku: 'Slučajni' učesnici osvojili turnir

ok sloboda volley team turnir 01 2014U Odžaku je sredinom januara (11.01.2014) godine održan turnir u odbojci za muškarce starosne dobi pioniri / kadeti. Turnir je tradiocionalnog tipa, i pozivnice dobijaju odbojkaški klubovi u BiH kod kojih je prepoznat rad sa mladima, tj. oni koji postižu najveće uspjehe u tim kategorijama na entiteskom i državnom nivou.

Učesnici ovogodišnjeg turnira bili su:

-          OK Napredak Odžak,

-          OK Napredak Odžak II,

-          OK Mladost Brčko,

-          OK Radnik Bijeljina,

-          OK Modriča,

-          OK Student Istočno Sarajevo.

Ekipa Studenta je otkazala dolazak zbog viroze velikog broja igrača, a kao zamjena pozvan je vjerovatno najmlađi odbojkaški klub u BiH - OK Sloboda Volley Team iz Tuzle. Iako su na turnir pozvani na „wild card“ kako bi popunili upražnjeno mjesto, Tuzlaci su željeli da se predstave u što boljem svjetlu i da pruže dostojan otpor renomiranim klubovima.

U prvom kolu ekipa domaćina i prvi favorit turnira, OK Napredak Odžak, lako je pobijedila Tuzlake rezultatom 2-0. S obzirom da je ekipa Napretka i ekipu OK Mladost Brčko pobijedila istim rezultatom 2-0, međusobni susret Tuzlaka i Brčaka odlučivao je oo prolazu u ½ finale i susretu sa prvoplasiranom ekipom iz druge grupe. Nakon velike borbe, OK Sloboda Volley Team izvojevala je pobjedu 2-1 i plasirala se u ½ finale, što je samo po sebi predstavljalo uspjeh.

U ½ finalu sastali su se 1) OK Napredak Odžak – OK Radnik Bijeljina i 2) OK Napredak II Odžak – OK Sloboda Volley Team Tuzla

Prva ekipa Napretka lako se obračunala sa vršnjacima iz Bijeljine, a velika borba viđena je u drugoj polufinalnoj utakmici. Tuzlaci su protiv sebe imali ekipu Napretka II, sudije i publiku. U šokantnoj utakmici odbojkaši Slobode pobijedili su u tie break-u rezultatom 31-29, i plasirali se u finale, gdje su se sastali sa ekipom koja ih je bez problema pobijedila u grupnom takmičennju.

Ali u finalu je bila potpuno druga slika, tuzlanski odbojkaši, rasli su iz susreta u susret, zbili su redove, dali maximum i u finalu bukvalno „razbili“ domaćina 2-0 (25:11   25:17).

Eksplozija emocija kod momaka koji su na papiru bili inferiorni u odnosu na sve učesnike bila je neopisiva, i u Tuzlu su donijeli pehar, koji u muškoj konkurenciji u ovom uzrastu nije donio ni jedan tim vjerovatno više od decenije.

Tako su momci koji su na igrama mladih u Sarajevu osvojili četvrto mjesto, a koji čine kičmu ovog tima, pokazali da ni taj rezultat nije bio slučajan.

ok sloboda volley team turnir 01 2014 pobjednici sa trenerom 

(Tuzla Sport)

 

Napomena: Ukoliko želite biti redovno informisani o sadržajima Tuzla Sport, podržite nas Vašim like-om na naš FB Fanpage. Hvala!

Podržite nas like-om na Fan Page!