Dobro došli na www.tuzlasport.com!

Četvrtak, 5 Decembar 2019
Bosnian Albanian Arabic English French German Italian Macedonian Slovenian Spanish Turkish

Odličan uspjeh tuzlanskih odbojkaša: OK Sloboda Volleay Team na finalnom turniru u Sarajevu

sloboda volley team 0211Nakon što su deklasirali konkurenciju na kvalifikacionom turniru u Tuzli, odbojkaši do 16 godina OK Sloboda Volley Team-a plasirali su se na finalni turnir u Sarajevo, gdje su učešće uzele ekipe pobjednice iz 19 gradova BiH.

Finalni turnir u odbojci održan je u periodu 20.08 - 22.08.2013. Utakmice su se igrale u predivnim salama Pete Gimnazije na Dobrinji i sali Mercator. 

Iako su imali dosta težak ždrijeb, i gust raspored odigravanja utakmica, odbojkaši (U-16) Sloboda Volley Team, dobro su se snašli i u prvom kolu ubjedljivo porazili vršnjake iz Doboja rezultatom   2-0. U 1/4 finalu OK Sloboda igrala je protiv ekipe OK Kakanj 2, i bez većih problema ih savladala rezultatom 2-0.

U 1/2 finalnoj utakmici, u jednom od derbija cijelog turnira, tuzlaci su igrali protiv ekipe OK Drina Zvornik. Nakon izuzetno lošeg prvog seta i rezultata 9-25, tuzlaci se vraćaju, dobijaju drugi set 25-23 i izborili su tie-break. Tuzlaci su bili jako blizu finalu i medalji jer su vodili rezultatom 13-11, ali tada nastupa pad koncentracije i vršnjaci iz Zvornika osvajaju treći set rezultatom 13-15 čime su se plasirali u finale.

U utakmici za treće mjesto, snage su odmjerili OK-Sloboda Volley Team i OK Kakanj, od polufinalnog poraza bolje su se oporavili kakanjski odbojkaši i slavili su pobjedu rezultatom 2-0.

Prisutni gledaoci nisu mogli da se otmu utisku da je ekipa Slobode kvalitetniji tim, ali jednostavno u tom meču nisu bili oni pravi.

Konačan poredak odbojkaškog turnira na III Igrama mladih BiH je bio:

1. OK Mladost Brčko

2. OK Drina Zvornik

3. OK Kakanj

4. OK Sloboda Volley Team Tuzla.

Boje Slobode branili su: Dženan Okanović (C), Meho Husejnović, Ahmed Salihović, Ajdin Haskić, Vedad Husejnović, Mario Perišić, Roberto Perišić.

Odlična igra i rezultat tokom kvalifikacionog i finalnog turnira nije ostao neprimjećen od strane odbojkaških radnika, koji su momcima čestital na prikazanim igrama. Sve ovo je dokaz kako odbojka u Tuzli ima perspektivu, da postoje momci i djevojke koji svakodnevno rade, kao i treneri koji su uz njih, a potvrda konstataciji je i uspjeh najmlađeg tuzlanskog sportskog kolektiva, OK SLOBODA VOLLEY TEAM-a.

 

(Tuzla Sport)