Dobro došli na www.tuzlasport.com!

Četvrtak, 14 Novembar 2019
Bosnian Albanian Arabic English French German Italian Macedonian Slovenian Spanish Turkish

Ivan Velić novi trener OKK Sloboda, Berbić: Slobodi treba neko ko će imati autoritet

ivan velic okk slobda 2018Ivan Velić novi je trener OKK Sloboda. Njegovo imenovanje potvrdio je predsjednik kluba Aid Berbić na press konferenciji koja je održana u utorak u prostorijama OKK Sloboda. Ivan Velić je trenutno u stručnom štabu reprezentacije Hrvatske, a prethodno je imao angažmane u Širokom, Krki i Šibeniku.

Dogovor je postignut do kraja Lige za opstanak, a nakon toga će se razgovarati o mogućem produženju saradnje. Veliću će asistent ostati Eldar Kavgić, ali i Žunić i Sakić.

“U  razgovoru članova Skupštine, Uprave, i u razgovorima sa stručnim štabom odlučili smo da se u ovome trenutku ne smijemo igrati sa imenom Slobode u smislu da imamao neizvjesnost dolaska i oko opstanka u Ligi. Nažalost došli smo u situaciju da igramo za Ligu opstanak. U ovom trenutku treba nam neko ko će imati autoritet, kako na klupi tako i među igračima. Potreban je neko da digne nivo samopouzdanja kod igrača koji nesumljivo posjeduju veliki kvalitet. Očekujemo da se ekipa psihički stabilizira. Ovo je pozitivna promjena za koju se nadamo da će izazvati pozitvine reakcije kako bi se mogao napraviti iskorak u ovoj sezoni.”, rekao je predsjednik Slobode Aid Berbić na održanoj konferenciji za medije.

TuzlaSport