Dobro došli na www.tuzlasport.com!

Četvrtak, 14 Novembar 2019
Bosnian Albanian Arabic English French German Italian Macedonian Slovenian Spanish Turkish

Najuspješniji sportski radnik u protekloj godini: Nedžad Aščerić, čovjek koji je dao ogroman doprinos razvoju tuzlanskog sporta

bk zmaj od bosne nedzad asceric ssot za 2013Prošlosedmični Izbor sportiste godine grada Tuzle za 2015.godinu donio je priznanja za sportiste koji su proteklu godinu nastupali i ostvarivali zapažene rezultate, ali i za sportske radnike čiji je doprinos, iako precizno nemjerljiv – ne smije biti zanemaren.

Tako je ovog puta, sasvim zasluženo, za najuspješnijeg sportskog radnika proglašen gdin Nedžad Aščerić, veliki humanista koji je svojim aktivnostima u pravcu podrške razvoju sporta dao veliki doprinos mnogim tuzanskim klubovima i mnogim sportistima, pomažući im u ostvarenju njihovih ciljeva. Tako npr, Aščerić je zaslužan za održavanje jedine dvije međunarodne biciklističke trke koje se redovno i kontinuirano održavaju u Tuzli u organizaciji BK Zmaj od Bosne, poznata je njegova velika podrška Klubu specijalnih sportova Tuzla, ali i mnogih drugih sportskih takmičenja te nastupa tuzlanskih sportista na domaćoj i međunarodnoj sportskoj sceni. Kako ističu, mnogi klubovi bi se našli pred gašenjem bez podrške ovog velikog čovjeka.

Pored podržavanja aktivnosti sportista i sportskih kolektiva, Aščerić je iskazao i veliku podršku radu mnogih nezavisnih medija u Tuzli, te i na taj način omogućio promociju rezultata sportista široj društvenoj javnosti.

Ispred redakcije portal Tuzla Sport se ovom prilikom želimo zahvaliti gdinu Nedžadu Aščeriću za njegov doprinos u razvoju sporta u Tuzli, uz nadu da će se i ostali privrednici našeg grada barem pokušati slijediti njegov primjer.

Tuzla Sport