Dobro došli na www.tuzlasport.com!

Ponedeljak, 23 Septembar 2019
Bosnian Albanian Arabic English French German Italian Macedonian Slovenian Spanish Turkish

Emir Rožnjaković, fudbalsko čudo

emir roznjakovicTuzlanski kanton je oduvjek bio izvor sportskih igrača koji su imali zavidnu karijeru...

Općina Kalesija nadomak Tuzle poznata je po mnogim fudbalskim talentima. Najpoznatiji je Miralem Pjanić član Rome. Upravo, iz tog razloga odlučili smo predstaviti Emira Rožnjakovića kako ga u Kalesiji nazivaju "fudbalski čudom". Emir je rođen 1996. godine i trenutno igra za NK Slaven Živinice.

Ovaj talentirani mladić igra na poziciji štopera ili bočni. Pored dobrog šuta odlikuje ga brazina i tehnika koju on posjeduje.

Portal sport24.ba ustupio je u kontakt sa ovim mladićem.

Kako je sve to počelo da se Vi bavite fudbalom?

"Ljubav prema nogometu je već od malih nogu, tačnije od 8-me godine. Pratio sam svog starijeg brata kako igra, trenira, te sam i ja poželio to isto ostvariti. Počeo sam sa njime gledati utakmice, pričati o tome, trenirati sa svojim bratom i tako je to počela moja želja prema fudbalu. Trenirao sam u mnogobrojnim školama fudbala, klubovima poput: Mladost 78, Respect Kalesija, Klub 7 Tuzla, Sloga Tojšići i NK Slaven Živinice u kojem trenutno igram. Tako da sam prošao od najmlađih kategorija pionira, kadeta pa evo sad i junior."

Koliko sedmično treniras?

"Sedmično u klubu imamo tri dana treninga i četvrti utakmica, tako da dva dana iskoristim za nadopunu kondicije i fizičkih sposobnosti, a naravno i dan odmora."

Najbolja utakmica koju si odigrao?

"Pa sigurno utakmica državnog prvenstva protiv Širokog Brijega, dok sam nastupao za Klub 7 iz Tuzle. To je bilo polufinale, u gostima smo poraženi sam visokih 3:0, ali sa tolikom voljom i ciljem smo ih sa nevjerovatnih 4:0 pobjedili i plasirali se u finale protiv FK Sarajeva, koje smo osvojili drugo mjesto. I na tom prvenstvu izbacili smo Čelik, Modriču, Široki Brijeg. Tog dana ne samo ja, nego svi saigrači i navijači koji su bili uz nas bili su presretni i to mi je ostalo u sjećanju."

Treba da idete u MSV Duisburg?

"Da, očekujem poziv. Što da ne? Treniram naporno i samo čekam tu priliku. Ali ne treba žuriti, sve u svoje vrijeme"

Koji je Vaš san?

"San mi je postati porfesionalan igrač. Napornim treniranje, zalaganjem i voljom nadam se da ću ostvariti svoj san."

Mi se nadamo da će neko iz N/FS BIH obratiti pažnju na igrače koji dolaze iz manjih mjesta, a koji posjeduju iznimne kvalitete kojima bi mogli pomoći odgovarajućim reprezentativnim selekcijama.

 

(Sport24.ba)