Dobro došli na www.tuzlasport.com!

Subota, 24 August 2019
Bosnian Albanian Arabic English French German Italian Macedonian Slovenian Spanish Turkish

Bh. brzoklizači nastupili na takmičenju Alpe Adria Trophy u Zagrebu, osvojena bronzana medalja

brzoklizaci 11-2017Seniorski reprezentativac BiH u brzom klizanju (short track), Tarik Omeragić i juniorski reprezentativci Mak i Ilan Krstić, nastupili su od 3. do 5. ovog mjeseca na međunarodnom takmičenju Alpe Adria Trophy u Zagrebu.

U konkurenciji 140 brzoklizača iz osam zemalja, Tarik Omeragić je imao izvanredan nastup te je u trci na 500 m osvojio bronzanu medalju sa oborenim ličnim rekordom (45,11).

Pored toga, Tarik je ispunio i normu definisanu pravilima Međunarodne klizačke unije (ISU) i Pravilnikom Saveza klizačkih sportova BiH i na taj način obezbjedio nastup na Evropskom prvenstvu u januaru 2018. godine.

Mak i Ilan Krstić također su imali dobar nastup. Mak je osvojio 5. mjesto, dok je Ilan, jedan od najmlađih bh. takmičara, zauzeo 11. mjesto.

"Poznato je da naši brzoklizači nemaju nikakvu podršku od nadležnih institucija, pa samim tim ni minimum uslova za rad i napredak u BiH. Zato ovi postignuti rezultati predstavljaju pravi podvig", poručili su iz Saveza klizačkih sportova BiH.

TuzlaSport / agencije