Dobro došli na www.tuzlasport.com!

Subota, 24 August 2019
Bosnian Albanian Arabic English French German Italian Macedonian Slovenian Spanish Turkish

WuShu reprezentacija BiH spremna za predstojeće III balkansko prvenstvo koje će se održati u Turskoj

wushu repka bih 2016Jučer je održan posljednji zajednički trening WuShu reprezentacije Bosne i Hercegovine pred odlazak na III balkansko WuShu prvenstvo, koje će se održati od 03.-05.06.2016.godine u turskom gradu Edirne.

Reprezentacija BiH uzeti će učešće sa 50 članova iz svih klubova BiH, ispred Kung Fu WuShu Saveza Bosne i Hercegovine. Polazak je planiran za 02.05.2016.g a povratak 06.06.2016.g.

Na predstojećem III balkanskom WuShu prvenstvu učešće će, osim država Balkana, uzeti i neke zemlje koje pripadaju BWUF kao što su Iran, Azerbejdžan, zatim Italija, Grčka, Turska, Srbija, Hrvatska, Slovenija, Crna Gora itd.

"Sa prethodnih takmičenja su nam poznate neke od zemalja učesnica, tako das mo svjesni jačine konkurencije, ali smo i dalje optimisti", navodi selektor reprezentacije Mirsad Nokto i dodaje: "Naš tim broji pedeset članova, kako takmičara tako i tehničkog osoblja, na čelu sa mnom i pomoćnim trenerom Nemanjom Milovanovićem. Očekujemo da ćemo svi biti spremni, da će se neke prisutne povrede sanirati do polaska, a da ćemo u Turskoj naravno dati sve od sebe i postići dobre rezultate", zaključio je Nokto, naglasivši zahvalnost onima koji su omogućili bh.reprezentaciji učešće na predstojećem takmičenju, među kojima su Zlatarna Korzo Tuzla, Izoterm doo Tuzla, Slim Line BiH, Menprom G.Tuzla, Gradski odbor mladih SDA, porodica Anić i porodica Husić, frizerski salon Dina te BH Telecom.

wushu repka bih 2016 pripreme

Tuzla Sport