Dobro došli na www.tuzlasport.com!

Subota, 24 August 2019
Bosnian Albanian Arabic English French German Italian Macedonian Slovenian Spanish Turkish

Ćiro Blažević: BiH se digla iz pepela i napravila čudo

ciro blazevic 23ert5Bivši selektor nogometnih reprezentacija Hrvatske i Bosne i Hercegovine Miroslav Ćiro Blažević u razgovoru za N1 izrazio je zadovoljstvo zbog plasmana Zmajeva u baraž za Euro 2016.

Nakon što je bh. reprezentacija osvojila tek dva boda iz četiri kola, baraž je bio nezamisliv. Međutim, dolaskom Mehmeda Baždarevića na mjesto selektora mnogo stvari se promijenilo.

Zmajevi su upisali pobjede protiv Andore, Walesa, Kipra i remi protiv Belgije što je bilo dovoljno za treće mjesto u grupi i treći baraž u historiji bh. nogometne reprezentacije.

U prethodna dva baraža BiH su vodili Ćiro Blažević i Safet Sušić. U oba je Portugal izlazio kao pobjednik dvomeča.

“Jako sam sretan zbog svih čestitih ljudi na ovim prostorima da BiH ide napokon tamo gdje joj je mjesto, u elitu. Ja se nadam da će se to i desiti”, kazao je Ćiro za N1.

Kako kaže, sretan je i zbog plasmana Hrvatske na Euro.

“Vodio sam Hrvatsku i BiH i nije mi svejedno šta će se s njima desiti. Jako sam sretan zbog obje ekipe. BiH je napravila čudo, digla se iz pepela”, kaže Blažević.

Kako kaže, nema dilemu za koga će navijati u Francuskoj naredne godine.

“Hrvatska i BiH su moje zemlje i za njih ću navijati. Ako BiH bude kompletna, u stanju je da napravi sljedeći podvig”, dodaje Baždarević.

(izvor: N1)