Dobro došli na www.tuzlasport.com!

Subota, 24 August 2019
Bosnian Albanian Arabic English French German Italian Macedonian Slovenian Spanish Turkish

Dosad najveća Snooker organizacija u BiH počela s radom

snooker il21U četvrtak je u prostorijama snooker kluba "Union Jack" u Sarajevu održana osnivačka skupština Snooker organizacije Bosne i Hercegovine.

Predstavnici snooker klubova “Click” Tuzla, “Desetka” Bugojno, “Billy Blues” Tuzla, “Cue Ball” Kiseljak, “Buffalo” Brčko i “Union Jack” Sarajevo, potpisali su povelju o saradnji i time ozvaničili početak rada do sada najveće snooker organizacije te najvećeg snooker takmičenja u BiH “PAN Snooker lige”. Liga će se igrati u šest kola i dva masters turnira, gdje će svoje snage odmjeriti približno stotinu igrača. Ovo je liga sa najvećim nagradnim fondom do sada u BiH.

U toku trajanja takmičenja svi učesnici “PAN snooker lige” dobit će certifikat snooker Akademije “Union Jack” iz Sarajeva, podržane od strane WPBSA asocijacije (World Professional Billiards and Snooker Association) i jedinog certificiranog trenera u BiH Zijada Redžića.

Također, svi ljubitelji snookera koji žele da prate takmičenja “PAN snooker lige” su pozvani da posjete snooker klubove u Sarajevu, Tuzli, Bugojnu i Kiseljaku i da nauče nešto više o ovom sportu. Informacije o terminima održavanja takmičenja lige biće dostupne na FB stranicama pomenutih klubova.

U budućnosti sva dešavanja u vezi snooker sporta u BiH kao i sve aktivnosti Snooker organizacije BiH, moći će se pratiti na web stranici snooker.org.ba kao i putem oficijelne Facebook stranice Organizacije.

U predstojećoj godini, Snooker organizaciji BiH pristupit će još nekolicina klubova širom BiH, te će naredna takmičarska godina zasigurno biti bogatija i interesantnija.

(Izvor: Klix)