Dobro došli na www.tuzlasport.com!

Subota, 24 August 2019
Bosnian Albanian Arabic English French German Italian Macedonian Slovenian Spanish Turkish

Bh. gimnastičarke na putu za SP u Njemačkoj

reprezentacija RGReprezentativke Bosne i Hercegovine u ritmičkoj gimnastici su plasmanom na 34. Svjetsko prvenstvo RG napravile najveći uspjeh u postojanju gimnastičkog sporta u BIH.

Na Svjetskom prvenstvu u Štutgartu koje će se održati od 07.09.2015 do 14.09.2015 godine će učestvovati 258 gimnastičarki iz 63 države koje će se takmičiti u individualnim i grupnim vježbama.

Na ovom prestižnom takmičenju će se prvi puta pojaviti i predstavnici Bosne i Hercegovine i

ovaj uspjeh prepisujemo svim klubovima, gimnastičarkama, trenerima i sportskim radnicima koji su zaista iz čiste ljubavi prema ovom predivnim sportu.

Svi nabrojani su dali sve od sebe da se održi gimnastika u BIH koja je bila gotovo ugašena i zato ovaj uspjeh nije ni malo slučajan , on je rezultat upornosti i želje da se gimnastika vrati na mjesto koje joj pripada.

Gimnastički savez BIH sa svojim skromnim sredstvima nažalost ne može da finansira sve troškove odlaska na SP pa je najveći teret pao na klubove iz kojih dolaze reprezentativke a nadamo se i pomoći države na projekte na koje smo aplicirali.

Savez se zahvaljuje svima onima koji su pomogli i koji će pomoći da se nastavi kontinuitet uspješnog rada i rezultata u gimnastičkom sportu.

U Stutgart pod vodstvom Selektora Svitlane Tinjić putuju četiri gimnastičarke koje su izborile plasman na Svjetsko prvenstvo a to su:

  • Vanessa Tinjić, KRSG Sloboda Tuzla
  • Adisa Bjelić, KRG Visoko Visoko
  • Dea Muminović, KRSG Olimpik Sarajevo
  • Amila Hodžić , KRSG Olimpik Sarajevo

"Plasman na Svjetsko prvenstvo je svakako istorijski događaj za BIH gimnastiku koja je sport sa dugogodišnjom tradicijom i mi smo presretni zbog toga. Naša je obaveza da dostojno predstavljamo svoju BIH i pored veoma jeke konkurencije mi ćemo se potruditi da postignemo što bolji rezultat", rekla je selektorica Svitlana Tinjić

(Tuzla Sport)