Dobro došli na www.tuzlasport.com!

Subota, 24 August 2019
Bosnian Albanian Arabic English French German Italian Macedonian Slovenian Spanish Turkish

Na tronu Evrope: Mladi 'Zmajevi' osvojili zlato

bh reprezentacijaKadetska reprezentacija Bosne i Hercegovine novi je prvak Evrope u kadetskoj konkurenciji. Naši Zmajevi večeras su u Kaunasu nadigrali domaću Litvaniju sa 85:83.

Poslije velesila kakve su Srbija, Italija, Njemčka, Francuska, Španija, naša reprezentacija je savladal Litvaniju, zemlju košarke, na njihovom perketu i to u velikom stilu.

Vodili su Pandžini Zmajevi od prve do posljednje sekunde, imali protiv sebe ponekad i kontradiktorne sudijske odluke i punu dvoranu.

Ali, momci sa 16 godina života, odigrali su večeras najzrelije, odigrali su večeras za 10 i sasvim zasluženo nose zlato u svoju domovinu.

Većim dijelom utakmice smo imali dvocifrenu prednost što dovoljno govori o igri našeg tima. Ipak, u finišu smo ušli u problem sa ličnim greškama, ali smo sačuvali hladnu glavu i koncepciju igre.

Presudna je, čini se, bila trojka Džanan Muse, koji je prednost vratio na +5 u posljednjem minutu. Do kraja smo se viteški borili, nismo nasjedali na provokacije i zlato je došlo u naše ruke.

Generacija Pandžinih kadeta je kroz sport pokazala kako je Bosna i Hercegovina zemlja svih nas. Momci rođeni 1999. godine i 2000. godine pokazali su da Bosna i Hercegovina ima budućnost.

(izvor: BHbasket)