Dobro došli na www.tuzlasport.com!

Subota, 24 August 2019
Bosnian Albanian Arabic English French German Italian Macedonian Slovenian Spanish Turkish

Grand Prix Sarajevo 2015 vozi se u nedjelju, bh, reprezentacija na intenzivnim pripremama za trku

bh biciklisti 062015U Sarajevu, 14. juna će se održati po drugi put veliki sportski događaj – 'Sarajevo Grand Prix' . Ovo je projekat čiji je cilj promocija biciklizma, a organizovat će ga Biciklistički savez BiH uz podršku Međunarodne biciklističke federacije. Utrka je uvrštena u UCI kalendar, a osim takmičarskog dijela, učesnici će zajednički oboriti i Guinnessov rekord u najdužoj liniji biciklista na svijetu.

Do sada je učešće na trci prijavilo skoro 1500 biciklista a u zvaničnom bh. timu voziti će Emir Hulusić (BK Giro Sarajevo), Nedim Alagić (BK Bihać), Benjamin Murić (BK Giro Sarajevo), Josip Čerkez (BK Mostar), Mujo Kurtović (BK Mostar) i Đulaga Trejić (BK Mostar),  te u drugoj postavi Nikica Atlagić (BK Summit Banja Luka), Filip Kovačić (BK Široki Brijeg), Mensur Ćorić (BK Zmaj od Bosne Tuzla), Zoran Kovačić (BK Široki Brijeg), Miroslav Lakić (BK Zmaj od Bosne Tuzla) te Vedad Karić i Zoran Miličić. Bh. biciklisti su trenutno na pripremama za trku u Sarajevu, pod vodstvom Hajrudina Trleta, koji je dugi niz godina bio na čelu reprezentacije Bosne i Hercegovine u bicikizmu. Pripreme koje će trajati do samog održavanja trke omogućiti će našim biciklistima da se na trci u Sarajevu pojave u što boljoj formi i, i na ovaj način, promovisali ovaj sport na velikoj biciklističkoj manifestaciji.

"Uslovi za pripreme su idealni, zahvaljujući predsjedniku BiSaBiH gdinu Zlatku Berbiću omogućeno nam je da se pripremamo nanajbolji mogući način. Uz to, po prvi put imamo jednoobraznu opremu, te je imenovan i kapiten bh. reprezentacije na opšte zadovoljstvo, to je biciklista Emir Hulusić, od koga, kao i od ostalih u Sarajevu, mnogo očekujemo. Sa zadovoljstvom iščekujemo trku i naravno, svi ćemo dati sve od sebe da kao domaćini a i kao pravi sportisti pokažemo najbolje što možemo", naveo je Hajrudin Trle.

Sarajevo Grand Prix je 2014. godine bio veoma uspješan, a dokaz velikog interesovanja je činjenica da je sportski događaj propratilo više od 500 međunarodnih medija. Prošlogodišnji Sarajevo Grand Prix je u svijet poslao pozitivnu sliku biciklizma iz Sarajeva i BiH u svijet.

(Tuzla Sport)